Over

Jeugd Klavieren Centrum Nederland is het initiatief van Nadia Askarova, de eigenaar van Muziek&Theater ’t hART

Nadia Askarova is een uitvoerende musica en docente piano, orgel en historische klavieren (fortepiano, klavecimbel, clavichord). Zij is Cum Laude afgestudeerd aan de Gnessin Muziekacademie te Moskou en volgde daar nog een Postdoctorale opleiding. Nadia richtte zich op het onderzoek naar de samenhang van retorica, het Luthers koraal en diens motieven- en getallensymboliek in de klavierwerken van J.S. Bach, specifiek bij Inventiën&Sinfonia’s.

Van 1997 t/m 2000 heeft Nadia internationale studie-en-stage programma ‘J.S. Bach-Interpretationen’ gedaan onder begeleiding van Professor Walter Blankenheim in Duitsland. In 2003 verleende UNESCO haar de Constantijn Huygens beurs ten behoeve van haar Master studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij heeft moderne en historische klavieren gestudeerd bij Naum Grubert en Bart van Oort.

Nadia is Eerste Prijs winnares van drie prestigieuze internationale piano concoursen. In maart 2021 behaalde zij de Tweede Prijs in de categorie ‘Chamber Music’ op het III Internationaal ‘Wiener Klassiker’ Concours in Boedapest.

Van 2005 t/m 2007 was zij het gezicht van Bechstein Center Benelux en tevens docente van Bechstein Association of Piano Education.

Werkervaring in de muziekpedagogie

 • 2021-heden
  Oprichting Jeugd Klavieren Centrum Nederland
 • 2004-heden
  Zelfstandige muzieklespraktijk
 • 2012-2013
  Post-HBO Special Educational Needs studie bij Fontys HS
 • 2008-2010
  Euritmie pianiste en co-begeleider aan de Helicon Kunstacademie te Den Haag
 • 2005-2007
  Pianodocent van Bechstein Association of Piano Education
 • 2001-2004
  Co-Professor aan de Gnessin’s Muziekacademie te Moskou (Klassieke Muziek, Piano)
 • 1999
  Toekenning hoogste kwalificatie lesbevoegdheid (Ministerie van het Onderwijs van Rusland)
 • 1999-2003
  Lid van International Teachers Association ‘Art & Education in the XXI-st Century’
 • 1994-2002
  Vakdocent Piano aan de Muziekschool voor kinderen in Moskou

The Teacher’s Music Box

Korte introductievideo’s van Nadia op diverse soorten toetsinstrumenten. Beleef het instrument vanuit zijn natuur: de bouw. Laat je inspireren!

Klik hier om de video te bekijken.

Video’s

Abonneer ook op ons YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van onze podiumprojecten en sluit gauw aan bij onze creatieve muzikale community.